Beislan blogi

Ison-Britannian matka, 2. - 11.7.

tiistaina, helmikuuta 12, 2008

8.2.

Lähinnä surffauksen opettelua tänään. Aamupalaksi sain tosin parasta ruisleipää jota olen tähän mennessä tässä maassa saanut, ja päivällä parasta juustoa (kuulemma heidän omatekemää). Aamulla aallokko oli aika vaikeaa, aallot harvassa ja niihin oli hankala päästä mukaan. Iltapäivällä oli laskuvesi joten aallot olivat taas helpompia. Onnistuin seisomaan aika hyvin kaksi kertaa. (Ja eri tavoin puolittain paljon sen lisäksi.) Hauskaa oli; koko surffikoulu oli todella kiva paikka. Neljän aikaan hyppäsimme taas Johannan (ruotsalaistytön) kanssa bussiin kohti Paihiaa. Rauhallinen ilta siellä, hain kaupasta lisää pumpernickel-ruisleipää ja kirsikkatomaatteja, sekä jugurtin.

9.2.

Aamulla lähdimme Johannan kanssa delfiiniveneellä. Ideana on periaatteessa päästä uimaan delfiinien kanssa, mutta usein se ei erinäisistä syistä ole mahdollista. Näimme ison parven (n. 40) pullonokkadelfiiniä mutta niillä oli vauvadelfiini mukanaan joten emme päässeet uimaan. Saimme kuitenkin nähdä kun ne uivat pitkään veneen vieressä ja kuulla niiden viheltävän. Osa kerrallaan porukka pääsi veneen nokkaan katsomaan ihan alapuolella uivia delfiinejä. Jäimme Johannan kanssa Russellin puolelle koska olimme saaneet ilmaiset lauttaliput jotka meillä oli vielä käyttämättä. Kiipesimme näköalapisteelle ja katselimme vähän kauppoja, mutta Russell on hyvin pieni paikka vaikka se olikin Uuden-Seelannin ensimmäinen pääkaupunki. (Auckland oli toinen ja vasta sitten Wellington.) Istuimme hostellilla pari tuntia ja odottelimme bussia. Kanssamme odotti pari ruotsalaistyttöä lisää (ja edellisenä iltana ruotsalaispoikia oli pihalla palloa pelaamassa). Ajomatkalla Aucklandiin katsoimme leffan Road Trip joka oli vain hieman keskivertoa huonompi elokuva.

Nettikaverini Rabble haki minut kavereineen (Rabble ei aja autoa) bussipysäkiltä ja ajoimme taloon jossa hän asuu parin muun tyypin kanssa. Nörttejä kaikki, kolme ihmistä ja neljä tietokonetta; sain hengata netissä tietty. Siellä oli juuri grillattu mutta koska Rabblekin on kasvissyöjä oli minullekin ruokaa. Yhden aikaan yöllä lähdettiin klubille. Hevimetallia. Livebändi. Musiikki ***** kovalla. Joo. Kun bändi lopetti oli musiikki hieman hiljemmalla mutta ei niin että se olisi auttanut, vaikka periaatteessa räppiä/R&B:tä/hiphoppia parempaa olikin. Anteeksi tärykalvot.

11.2.

Sunnuntaina suurin osa jengiä nukkui pitkään (lähdimme klubilta neljän aikaan), minä hengailin. Thomas heräsi muista ensimmäisenä, ja puolen päivän aikaan herätti Rabblen koska muuten hän kuulemma nukkuisi iltaan asti. Thomas ajoi meidät Coyle Parkiin jossa Aucklandin priden (Big Gay Out) puistojuhla oli. Niillä ei ilmeisesti ollut paraatia tänä vuonna, mutta puistossa oli paljon myyntikojuja ja porukassa oli paljon enemmän eri-ikäisiä ihmisiä kuin Helsingissä. Vaikka aamulla oli satanut pikkaisen oli päivä lämmin ja aurinkoinen. Kiertelimme ympäriinsä ja välillä katsoimme esityksiä. Uuden-Seelannin pääministeri (heillä ei ole presidenttiä) Helen Clark tuli puhumaan sinne. Istuimme Rabblen kanssa ihan eturivissä ja tv-kamera joka kuvasi Helen Clarkia kuvasi myös suoraan meitä päin aika pitkään, joten on aika todennäköistä että pääsin uutisiin. Emme kuitenkaan ollut kotona ajoissa jotta olisin kerennyt katsomaan.

Meidän oli tarkoitus tulla takaisin bussilla mutta kun meidän piti vaihtaa bussia yksi oli juuri mennyt. Odotimme seuraavaa melkein tunnin mutta juuri kun sen piti tulla näytöllä lukikin sen kohdalla ”delayed”. Odotimme vielä hetken ja sitten soitimme Thomasille joka tuli hakemaan meidät. Tunnin päästä siitä kun pääsimme kotiin Grant ja Sharon tulivat hakemaan minut, olin taas heillä yötä.

Maanantaina Lynnellä oli asioita Aucklandissa; menin Sharonin kanssa Aucklandin museoon ja olimme siellä puolitoista tuntia ja sitten söimme lounasta Lynnen kanssa. Sharon lähti kotiin; minä ja Lynne Pukekoheen. Lynnellä ja Davidillä oli illallisjuttu joten minä olin Tonin ja Brettin luona. Tein rahkaa; ensimmäinen kerta kun teen jälkiruokaa tällä reissulla koska Davidillä on tiukka ruokavalio.