Beislan blogi

Ison-Britannian matka, 2. - 11.7.

maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

24.2. Aika rauhallinen päivä. Aikainen herätys aamulla Dunediniin vievälle bussille; oltiin perillä yhden aikaan. Käveltiin infokeskukseen (minä lonkaten eilen loukkaamani polven kanssa) ja saimme huoneen Hogwartz –nimisestä hostellista. Paikka todellakin muistutti vähän linnaa ja oli enemän kuin hintansa väärti. Respalla keikkuivat Tylypahkan neljän talon kirjaintunnukset ja Erotteluhattu.

Onnistuin eilen lukitsemaan puhelimeni ja nyt kävelin kaupungille Vodafonen liikeeseen missä saivat sen taas toimintakuntoon. Kiertelin vähän mutten ostanut mitään. Satu kokkasi meille illallista; suunniteltiin tulevaa ohjelmaa.

25.2.
Polvi paljon paremmassa kunno
ssa; ilmeisesti eilinen kävely ei tehnyt pahaa. Lähdimme aamulla yhtä matkaa kaupungille mutta Eva ja Satu halusivat ensin museoon ja minä suoraan maailman jyrkimmälle kadulle (niin ainakin väittävät), Baldwin Streetille. Ihan hyvä, sain mennä omaa tahtia ja piipahtaa kaupoissa. Ostin jäätelöä, taisi olla ensimmäinen kerta tällä reissulla. Pistivät jäätelöä ja jäisiä hedelmiä (minä valitsin kiivejä) sekoittimeen, tuloksena jotain vähän pehmistä kovempaa. Sairaan hyvää! Kadulle oli todella pitkä matka mutta oli sen arvoisa. Oli tosi jyrkkä joo, melkein jännitti kun auto kulki ylös. Kävelin tietysti ylös asti. Matkalla takaisin kävin kasvitieteellisessä puutarhassa (kiva) ja muutamassa antikvariaatissa mutta en löytänyt oikein mitään. Oli aika nälkä kun pääsin eilen katsastamaani kasvisravintolaan. Herkullista calzonea. Jälkiruuaksi kävin Cadbury Worldin suklaatehtaalla. Tehdas oli tänään kiinni joten pääsin mukaan vain lyhennetylle kierrokselle mutta saime silti nähdä eteläisen pallonpuoliskon suurimman suklaavesiputouksen. Se oli siilossa ja aika vaikuttava. Koko siilo tuoksui vahvasti suklaalle, heh.

Sieltä käväisin Dunedinin rautatieasemalla jota väittivät eteläisen pallonpuoliskon toiseksi valokuvatuimmaksi rakennukseksi. Seuraavaksi tallustin levykauppaan jossa myytiin paljon myös käytettyjä levyjä. Ostin neljä. (Green Day:n Warning, 2 x Avril Lavigne ja Anika Moa.) Tapasin sitten Evan ja Satun infopisteellä ja varattiin huomisen bussiliput. Kiertelin vielä vähän, mm. kirjastolla (jossa vedin totaalisesti herneet nenään nettifiltteristä) ja vietin sitten rauhallista iltaa Hogwartzissa.